ESAT.pl Strona Główna ESAT.pl
Forum o kartach DVB, cyfrowej telewizji, Internecie przez satelitę

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Windows 7
Autor Wiadomość
Abdul
DVBamator

Wysłany: Nie 06 Wrz, 2009 02:12   Windows 7

Jestem na etapie testowania nowego systemu Microsoftu - Windows 7 i wśród kilku opcji znalazłem program Windows Media Center w którym jest możliwość oglądania Tv SAT, skonfigurowałem sobie go na dwa satelity /Astra i HotBird/ a program jeszcze umożliwi dodanie dwóch pozycji, kanały program ściągnął sobie ze strony Microsoftu i po krótkiej chwili za pomocą Windowsa można sobie oglądać kanały FTA. Może kiedyś pojawią się odpowiednie nakładki na to aby korzystać np z V-plugina, ale póki co to tylko FTA.

Kartę mam TT 3200 ... sterowniki też bez problemu się instalują i karta działa. Niestety oryginalne oprogramowanie nie działa pod tym system. Jedyne co mi sie udalo uruchomić to MyTheater i to tylko w wersji 4.xx bo wcześniejsza mi nie chodzi. Ale pod XP też niewiele wiecej mi programów chodziło.

Nie wiem czy wcześniejsza funkcja była zaimplementowana w Viście ale w Win 7 jest. Niby mała rzecz a cieszy :)

Poniżej PrintScren

ps. co do obciążenia systemu to pobiera troszeczkę mocy .. tak pobieżnie to jakieś 500 MB ramu. Co do obciążenia procesora to się nie wypowiadam bo u mnie jest to obciążenie nieodczuwalne, bo mam mocny procesor ... .

Odpowiedz do tematu